-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření50 minut
-
Porce8
-
Celkový čas1 hod 10 minut
Výborná domácí pizza včetně těsta a sugo
Výborná domácí pizza je mnohem chutnější než rozmražený polotovar nebo pizza kupovaná. S trochou cviku budete připravovat doma pizzu ještě lepší než z italské restaurace. Základem každé pizzy je volba surovin. Pokud se rozhodnete pro kupované těsto a místo rajčatového sugo dáte kečup, pizzu ozdobíte zbytky z lednice, tak výsledek nebude příliš uspokojivý. Pokud však připravíte domácí těsto, sugo a zvolíte ty správné suroviny, můžete vykouzlit naprosto skvělou pizzu.
Suroviny na výbornou domácí pizzu
Na těsto (4 pizzy)
- 1 kg hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 kostka droždí
- 0,5 l vlažné vody
- špetka soli a cukru.
TIP: Já si těsto vždy dělám den dopředu, rozdělím ho na 4 díly a nechám kynout v lednici.
Na sugo pomodoro (4 pizzy)
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 3 čerstvá rajčata
- 1 malá mrkev
- kousek řapíkatého celeru
- 1/2 cibule
- trošku olivového oleje
- sušená bazalka
- sůl & pepř
- cukr
Suroviny na vrch
- Sýrová pizza: sugo, gouda, ementál, niva, parmezán, mozzarella, hermelín, zelená paprika
- Žampionová: sugo, čerstvé žampiony, mozzarella, oregano
- Sicilská: sugo, mozzarella, parmská šunka, červená cibule, chilli
- Špenátová: sugo, listový špenát, anglická slanina, česnek
- Jalapeňos: sugo, kroužky jalapeňos, pikantní salám, kukuřice, čedar
- Ďábelská: sugo, sýr, slanina, pikantní salám, cibule, beraní rohy a feferony
- Tuňáková: sugo, ťuňák z konzervy, sýr, červená cibule, kukuřice, vařené vejce
- Hawaii: sugo, sýr, šunka, kousky ananasu
- Margherita: sugo, větší porce sýra, bazalka
Výborná domácí pizza postup přípravy
- Vlažnou vodu smíchejte s droždím, trochou mouky, lžičkou cukru a nechte vzejít kvásek (15-20 minut).
- Nyní přidejte zbytek mouky a pár lžiček olivového oleje. Vše spolu zapracujte do měkkého a hladkého těsta. Těsto nechte alespoň 45-60 minut kynout a mezitím si připravte rajčatové sugo.
- Na lžici olivového oleje zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer, přidejte rajčata, 2 lžíce sušené bazalky a vařte dokud zelenina nezměkne. Přidejte lžíci cukru a dochuťte solí s pepřem. Podle času buďto směs lehce rozmixujte tyčovým mixérem nebo propasírujte přes sítko pro jemnější strukturu.
- Vykynuté těsto si rozválejte do kulatého tvaru pizzy, umístěte na plech vyložený pečícím papírem a vršek potřete rajčatovým sugo.
- Nyní už si jen pizzu ozdobte podle vaší chuti a poté umístěte na 15-20 minut do rozpálené trouby na 180 stupňů.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review